Copenhagen Museum Home

På byvandring til guldalderens København.

Byvandringer


Gå med på tur langs Københavns gamle voldanlæg eller tag med til Nørrebro, og hør om bydelens "urolige" historie med gadekampe og demonstrationer. Københavns Museum guider dig rundt til byens kendte og ukendte steder, og fortæller om byens historie lige der, hvor begivenheder har fundet sted.  Byvandringerne stopper fredag den 9. oktober 2015, da museet lukker. Læs mere
Se også sommerbyvandringerne.

Om byvandringerne

Her kan du læse mere om priser og andre praktiske forhold i forbindelse med byvandringerne.

Læs mere

Maden, byen og menneskene

Grillovn og personale i Palace HotelTag på en gastronomisk vandring gennem København, og hør, hvordan det nordiske køkken er et resultat af kulturmøder og internationale kontakter. 

Læs mere

Nørrebro: Mursten og manifestationer

I 2007 lagde Nørrebro asfalt til gadekampe mellem politi og tilhængere af det tidligere ungdomshus. Det var ikke første gang Nørrebro var scene for voldsomme konfrontationer mellem unge og politi. Tag med på byvandring, og dyk ned i den periode, hvor dét Indre Nørrebro, som vi kender i dag, er blevet skabt.

Læs mere

Christian 4’s København

CHR IV

Tag med på byvandring om Københavns udvidelse under Christian 4., og få historierne om, hvordan storbyen København blev til.

Læs mere

Indvandringens København

Migrationen er og har altid været en vigtig del af hovedstadens historie. Ikke kun som et kuriøst indslag i byens liv, men som en fundamental ingrediens i udviklingen af byen.

Læs mere

Vandringer på volden

Volden

Byvandringen byder på en tur på det tidligere forsvarsanlæg til et tilbageblik på Københavns borgerskab.

Læs mere

Fra kongens forsvar til folkets fornøjelse

Gå med langs den gamle grænse mellem land og by, og hør om Københavns forandring fra lukket fæstningsby til voksende metropol i perioden 1857-1900.

Læs mere

Nørrebro: Fra vold til velfærd

Tag med på en byvandring på Nørrebro, og hør, hvordan industrialiseringen og den gryende velfærdsstat bragte både rigdom og fattigdom med sig og forstærkede skellet mellem rig og fattig.

Læs mere

Vesterbro: Fra landlig idyl til byfornyelse

På byvandringen kan du opleve noget af det første byggeri i kvarteret, se Vesterbros spekulationsbyggeri med trange baggårde og opleve hvordan området fra slutningen af 1900-tallet og frem til i dag har ændret sig i takt med byfornyelsen.

Læs mere