Copenhagen Museum Home

Indvandringens København


På billedet ses den kinesiske landsby, der var en af en række såkaldte folkekaravaner i Tivoli, Zoologisk Have og en række andre af byens forlystelsessteder i tiden 1870-1909.

København er grundlagt med indvandring 

Migrationen er og har altid været en vigtig del af hovedstadens historie. Ikke kun som et kuriøst indslag i byens liv, men også som en fundamental ingrediens i udviklingen af byen som helhed. Gennem tiden er mange forskellige indvandringsgrupper kommet til København; denne byvandring fortæller historien om nogle af disse indvandrere, og om hvordan deres tilstedeværelse formede hovedstaden samt de vilkår og udfordringer, som mødte dem i byen.

Byvandringen er en fortælling om handel, migration, flugt, arbejdsmobilitet, minoritetsrettigheder og nationalstatsdannelse. På byvandringen kan du opdage Københavns historie set gennem tilflytterens øjne - om de tilhører amagerbønder fra Holland, kræmmersvende fra Tyskland eller tilflyttere fra provinsen. Byvandringen belyser også et mere nutidigt perspektiv på indvandring til København såsom gæstearbejderne i 60-70erne, flygtninge fra store dele af verden, samt flaskesamlere og gadeprostitution fra bland andet Østeuropa og Afrika. 


Mødested: Gammel Strand 48 
Afslutning: Istedgade 
Varighed: Ca. 1½ time

 

Læs mere om udstillingen “At blive Københavner” 

 

Bestilling: Kontakt undervisningsansvarlig Sidsel Kirk på 2447 4814

 

Denne byvandring findes også som en sommerbyvandring, læs mere her