Copenhagen Museum Home

At blive københavner. Ny udstilling på Københavns Musuem. Fra 19. november 2010.

At blive københavner


Københavns Museum viser lige nu den første udstilling, som sætter indvandring i centrum for Københavns udvikling. 

Om udstillingen

Læs om udstillingen "At blive københavner"

Udstillingen “At blive københavner” fortæller historien om København som indvandringsby og opfordrer dig til at tale med om identiteter i storbyen. Læs mere om ideen og tankerne bag udstillingen.

Læs mere

Omvisninger i udstillingen

Tag med vores omvisere igennem udstilling og høre mere om hvordan de mange indvandrere har præget byen København og hvordan bliver indvandrerne selv præget af byen?

Læs mere

Tema: Ønsket/uønsket

Udstillingstema om de ønskede og uønskede indvandrere.

Budt velkommen af nogle og lukket ude af andre. I udstillingstemaet Ønsket/uønsket får du historierne om de ønskede og uønskede indvandrer, som amagerhollænderne, jøderne, de reformerte og gæstearbejderne.

Læs mere

Tema: Ankomster

Udstillingstema om Ankomster til København.

Hvor længe kan man bo i København, uden at blive Københavner? I udstillingstemaet “Ankomster” kan du se, hvordan nyankomne til København gennem tiden er blevet modtaget af københavnerne, og hvordan de har mødt København.

Læs mere

Tema: Kosmopolen København

Udstillingtema om København som kosmopol.

Går man en tur rundt i København, kan man i dag stadig spor efter kolonitiden, hvor København var metropol i et udstrakt rige. I udstillingstemaet Kosmopolen Købehavn kan du høre om, hvordan mennesker fra det fjerne Øst er blevet udstillet som folkeoplysning og underholdning, mens tran fra hvalfangeriet i Nord har givet lys i byens gader.

Læs mere

Tema: Urbane fællesskaber

Udstillingstema om Københavns urbane fællesskaber.

I udstillingstemaet “Urbane fællesskaber” kan du få et kig ind i storbyens kendte og ukendte fællesskaber. Hør blandt andet om de forfulgte østeuropæiske jøder, om modstandskampen i Ungdomshuset, om borgervæbningen og de sorte jazzmusikere fra Montmartre.

Læs mere

Samtidskunst i udstillingen

Samtidskunsten breder udstillingen At blive københavner ud i hele byen med de københavnske taxaer.

Hvordan bliver man københavner, hvem er den fremmede i byen og hvad er typisk københavnsk? Kunstnere som Jens Haaning, Colonel, Suplex, Malene Nors Tardrup og Fryd Frydendahl er med på udstillingen med værker, der giver indblik i Københavns stærke fællesskaber, særlige vaner og voldsomme konflikter.

Læs mere

Undervisning i udstillingen

Undervisning i udstillingen At blive københavner

Skolelærere kan bestille undervisning for alle niveaer i udstillingen “At blive københavner”.

Læs mere