Copenhagen Museum Home

At blive københavner. Ny udstilling på Københavns Musuem. Fra 19. november 2010.

At blive københavner


Københavns Museum viser den første udstilling, som sætter indvandring i centrum for Københavns udvikling. 
Alle udstillinger på Københavns Museum lukker 9. oktober 2015, hvor museet holder åbent for sidste gang på Vesterbro. I 2017 slår museet dørene op til et helt nyt museum i Stormgade. Læs mere

Om udstillingen

Læs om udstillingen "At blive københavner"

Udstillingen “At blive københavner” fortæller historien om København som indvandringsby og opfordrer dig til at tale med om identiteter i storbyen. Læs mere om ideen og tankerne bag udstillingen.

Læs mere

Tema: Ønsket/uønsket

Udstillingstema om de ønskede og uønskede indvandrere.

Budt velkommen af nogle og lukket ude af andre. I udstillingstemaet Ønsket/uønsket får du historierne om de ønskede og uønskede indvandrer, som amagerhollænderne, jøderne, de reformerte og gæstearbejderne.

Læs mere

Tema: Ankomster

Udstillingstema om Ankomster til København.

Hvor længe kan man bo i København, uden at blive Københavner? I udstillingstemaet “Ankomster” kan du se, hvordan nyankomne til København gennem tiden er blevet modtaget af københavnerne, og hvordan de har mødt København.

Læs mere

Tema: Kosmopolen København

Udstillingtema om København som kosmopol.

Går man en tur rundt i København, kan man i dag stadig spor efter kolonitiden, hvor København var metropol i et udstrakt rige. I udstillingstemaet Kosmopolen Købehavn kan du høre om, hvordan mennesker fra det fjerne Øst er blevet udstillet som folkeoplysning og underholdning, mens tran fra hvalfangeriet i Nord har givet lys i byens gader.

Læs mere

Tema: Urbane fællesskaber

Udstillingstema om Københavns urbane fællesskaber.

I udstillingstemaet “Urbane fællesskaber” kan du få et kig ind i storbyens kendte og ukendte fællesskaber. Hør blandt andet om de forfulgte østeuropæiske jøder, om modstandskampen i Ungdomshuset, om borgervæbningen og de sorte jazzmusikere fra Montmartre.

Læs mere

Samtidskunst i udstillingen

Samtidskunsten breder udstillingen At blive københavner ud i hele byen med de københavnske taxaer.

Hvordan bliver man københavner, hvem er den fremmede i byen og hvad er typisk københavnsk? Kunstnere som Jens Haaning, Colonel, Suplex, Malene Nors Tardrup og Fryd Frydendahl er med på udstillingen med værker, der giver indblik i Københavns stærke fællesskaber, særlige vaner og voldsomme konflikter.

Læs mere

Undervisning i udstillingen

Undervisning i udstillingen At blive københavner

Skolelærere kan bestille undervisning for alle niveaer i udstillingen “At blive københavner”.

Læs mere