Copenhagen Museum Home

Skraldebutik


En notesbog af elefantlort, smykker af traktordæk eller byggeklodser lavet på majs. Giv klassekammeraten en anderledes fødselsdagsgave eller køb en “skraldet” ting med hjem efter besøg i udstillingen SKRALD! Museets butik sælger varer til børn og voksne lavet af genbrug og skrald.

Her kan du se en liste over nogle af de varer, du kan købe i skraldebutikken. Skraldebutikken har åbent i museets åbningstid: Hver dag kl. 10-17. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte butiksansvarlig Susan Dall Mahler på telefon 2324 2035 eller e-mail. mahler@kff.kk.dk

Køleskabsmagneter

Køleskabsmagneter

Med flotte køleskabsmagneter kan du sætte skrald på køleskabet derhjemme. Magneterne fås bl.a. med motiver fra 1940’ernes oplysningskampagner mod rotter og spild af mad.

Pris: 25 kr. per stk. 3 stk for 60 kr.

Designerloftslampe af Mette Bak Andersen

Lamper lavet af genbrug

I Danmark bliver plastikaffald brændt i stedet for at blive genanvendt. Mette Bak Andersen har derfor selv lavet en aftale med en køleskabsproducent om at deres affald ikke bliver sendt til forbrænding, så hun kan bruge det til lamper i stedet. I øjeblikket venter hun på en leverance af plastikaffald. Når den er leveret, sætter hun produktionen af lamper i gang, hvorefter du vil kunne købe lampen i Københavns Museums skraldebutik.

20% af lampens pris går til Dansk Naturfredningsforenings årlige affaldskampagne. 

Pris: Afventer pris.


‘Vi tog skraldet’ af Søren Federspiel

Vi tog skraldet. Bog af Søren Federspiel om R98's historie. Køb den på Københavns Museum i skraldebutikken.

Københavnernes skrald er i 113 år blevet hentet af R98. Men i 2011 lukkede selskabet. Bogen ‘Vi tog skraldet’ fortæller om arbejdet med skraldet og renovationens historie.

Pris: 299 kr.

Fluehuse af Nicolai Juhler

Fluehuse

Mange dyr lever i og af skraldet. Gadekunstner Nicolai Juhler har derfor bygget små fluehuse af postort, så fluerne kan komme op af rendestenen og bo respektabelt i små kolonier med “Flutiksområder” og “Fluseer”.  Vi sælger de unikke fluehuse i skraldebutikken.

Pris: 175 kr. pr. stk. 3 stk for 450 kr.

Skriv på gamle søkort

Notesbog lavet af gamle søkort. Køb dem på Københavns Museum i skraldebutikken.

Søkort bruges normalt til at navigere efter på havet, men her er de gamle søkort lavet om til notesbøger, kort og konvolutter. Fra Second Future.

Priser:

Notesbøger: 45 kr. per stk.
Kort og konvolutter: 10 stk. for 35,-kr.

Kuglepenne i genbrugspapir

Genbrugsblyanter i flere farver. Køb dem på Københavns Museum i skraldebutikken

Fås i flere farver. Fra Eco Ego.

Pris: 10 kr. per stk.

Notesbøger lavet af næsehorns- og elefantlort

Notesbøger af elefantlort og næsehornsafføring. Køb dem på Københavns Museum i skraldebutikken.

Lav dine lektier i en notesbog lavet af 100 % genbrugspapir. Papiret er lavet af næsehornslort og elefantlort. Fra Eco Ego.

Pris: 45 kr. per stk.

Genbrugsblyanter

Farveblyanter i genbrugsmateriale. Køb dem på Københavns Museum i skraldebutikken.

Genbrugsblyanterne fås i flere farver. Fra Eco Ego.

Pris: 5 kr. per stk.

Pung af genbrugsplastik

Pung af plastik

I skraldebutikken kan du købe punge lavet af materialet PET, der kommer fra plastikflasker. Plastikpungene er trykt med miljøvenligt blæk og passer lige til at gemme lommepengene i.

Pris: 129 kr.

Smykker af traktordæk

Smykke af traktordæk

Designer Merethe Spure laver brocher og hårspænder af gamle cykelslanger, traktordæk og gummihjul. I skraldebutikken kan du købe hendes kreationer og klæde dig i moderne genbrug.

Priser:
Hårspænde: 50 kr.
Brocher med juletræ: 50 kr.
Stjerne: 100 kr.    

Byg med majsklodser fra Playmais

Byggeklodser af majs

Byggeklodserne er lavet af majs, vand og frugtfarve. Klodserne gøres fugtige og så klistrer de sammen. Klodserne er desuden nedbrydelige og danner derfor ikke nyt skrald.

Priser:
Medium box: 80 kr.
Large box: 130 kr.

Læs om udstillingen SKRALD!

Se udstillingens aktiviteter for børn